سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حسام ســرا
 
قالب وبلاگ
لینک دوستان

ده نکته اخلاقی برای دارندگان تلفن همراه

لازمه استفاده از ابزارها و سرویس‌های تکنولوژیک، آگاهی از مجموعه‌ای از کدهای اخلاقی است که زیر پا گذاشتن آنها ممکن است در بسیاری از فرهنگ‌ها بی‌احترامی یا بی‌ادبی تلقی شود.
ضریب نفوذ موبایل در سال‌های اخیر در سراسر جهان به طور انفجاری و برق‌آسا افزایش یافته؛ به‌طوری که هم‌اکنون به اندازه شمار همه ساکنان کره زمین، گوشی‌های موبایل در جهان وجود دارد. در چنین شرایطی، موبایل بخشی جدایی‌ناپذیر از فرهنگ شده و استفاده از آن مستلزم رعایت مجموعه‌ای از معیارهای اخلاقی است.

سرویس تکنولوژی خبرگزاری رویترز به تازگی منشوری را منتشر کرده تا نکات اخلاقی مهم در بهره‌گیری از تلفن همراه را بار دیگر به کاربران گوشزد کند. این 10 نکته را در ادامه بخوانید تا بدانید چه رفتارهایی در هنگام استفاده از تلفن همراه غیرقابل‌پذیرش است:

1) به کسانی که در اطراف شما هستند احترام بگذارید. وقتی با دیگران رو در رو برخورد می‌کنید، در یک جلسه کاری یا مکالمه دوستانه، توجه کامل و بی‌کم‌وکاست خود را به آنان بدهید و از ور رفتن با موبایل خود به دلایل مختلف،برای اس‌ام‌اس بازی و پاسخ به تماس‌ها یا چک کردن ایمیل‌ها،بپرهیزید. اگر تماسی آن‌قدر مهم است که باید به آن پاسخ دهید، از طرف صحبت خود عذرخواهی کنید و اجازه بگیرید و پس از آن مکالمه با آن سوی خط را آغاز کنید.

2) فریاد نزنید. همیشه حواس‌تان باشد تا وقتی مشغول مکالمه با موبایل هستید، داد و هوار راه نیندازید. به طور متوسط کاربران موبایل در هنگام مکالمه تلفنی صدای خود را 3 برابر بلندتر از مکالمات حضوری می‌کنند. همیشه حواس‌تان به بلندی صدای‌تان باشد.

3) وقتی برای صرف غذا با کسی قرار می‌گذارید، با توجه بیش از اندازه به موبایل، آرامش خود و همراهان‌تان را به هم نزنید. هیچ‌کسی دوست ندارد که مانند گروگانی در میانه مکالمه تلفنی دو نفر دیگر گیر بیفتد، یا وقتی همراهش مشغول پیام فرستادن برای شخص دیگری است، در سکوت و تنهایی بنشیند. همیشه پیش از نشستن پشت میز با دوست یا همراهان‌تان، موبایل خود را در وضعیت سایلنت قرار دهید. هرگز موبایل‌تان را روی میزی که قرار است روی آن غذا را صرف کنید، قرار ندهید.
 
4) مکان‌هایی که در سراسر جهان باید در آنها سکوت و آرامش برقرار باشد را نادیده نگیرید: مساجد،سالن‌های تئاتر و سینما، کلیساها و بسیاری از مکان‌های مربوط به عبادت شهروندان،کتابخانه‌ها، یا مراسم تشییع جنازه ، جاهایی هستند که حفظ سکوت در آنها شرط لازم حضور است. پس مطمئن شوید که وقتی در چنین موقعیتی حضور دارید، موبایل‌تان امکان ابراز وجود نداشته باشد.

5) به پیام‌های صوتی (Voicemail) اعتماد کنید و بگذارید در بسیاری از مواقع آنها پاسخ‌گوی تماس‌های غیرضروری باشند. می‌توانید هر زمانی که خواستید به تماس‌هایی که با شما گرفته شده واکنش لازم را نشان دهید.
6) هرگز در مکان‌های عمومی دیگران را منتظر پایان تماس تلفنی خود نگذارید. اگر در صفی حضور دارید، یا زمان سفارش دادن میز شما فرا رسیده، دیگران نباید منتظر بمانند تا تماس شما با آن سوی خط به پایان برسد. چنین رفتاری در هیچ جای دنیا قابل پذیرش نیست. اگر تماس تلفنی شما واقعا چنین اهمیت بالایی دارد، از میزتان فاصله بگیرید، یا از صف خارج شوید و پس از تمام شدن مکالمه به آن برگردید.

7) از ارسال اس‌ام‌اس در هنگام رانندگی اکیدا خودداری کنید. واقعا هیچ پیامی در جهان وجود ندارد که ارزش چنین ریسک بزرگی را داشته باشد.

8) وقتی در مکان‌های عمومی به هر دلیلی مشغول مکالمه تلفنی می‌شوید، مراقب ادبیاتی که به کار می‌برید باشید. کسی نمی‌شنود که در آن سوی خط چه می‌گویند اما بسیاری از رهگذرانی که در اطراف شما هستند صدای شما را می‌شنوند، پس شما هم بهتر است از گفتار پاکیزه‌ای بهره بگیرید. یک قانون طلایی می‌گوید اگر حاضر نیستید کلمه خاصی را روی تی‌شرت خود چاپ کنید و با آن به مکان‌های عمومی بروید،لطفا آن کلمه را در مکالمات تلفنی در مکان‌های عمومی هم به کار نبرید.

9) به فضای شخصی و حریم خصوصی دیگران احترام بگذارید. اگر مجبورید در یک مکان عمومی از تلفن همراه خود استفاده کنید، سعی کنید میان شما و دیگرانی که در اطراف‌تان نشسته یا ایستاده‌اند دست‌کم سه متر فاصله باشد.

10) در هنگام مکالمات سعی کنید به استانداردهای اخلاقی درکشور وشهر خودتان و نقاط گوناگون جهان احترام بگذارید. بسیاری از این کدهای اخلاقی از کشور به کشور متفاوت‌اند و ممکن است برداشت‌های متفاوتی را در پی داشته باشند.


[ دوشنبه 92/9/25 ] [ 11:31 عصر ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

لباس فرم دانش آموزان پسر

از  پنجره به دبستان چسبیده به دبیرستان  نگاه می کنم . دانش آموزان در حیاط مدرسه درحال بازی های کودکانه خود هستد ؛ بی توجه به دنیای پیرامونی واین طرف دیوار سرو صدا می کنند و آرام وقرار ندارند ....

لباسهای همرنگ وهماهنگ دانش آموزان اول تاششم  بیش از هرچیز توجهم را به خود جلب می کند  پسربچه هایی که درلباس معمولی خود می توانند دنیایی از طرح ورنگ را جلوه گر سازند در لباسی تکراری که  یک سال وشاید چند سال باید به تن کنند و در یک قالب بار آیند گرفتار آمده اند..

نمی دانم فلسفه لباسهای یکرنگ پسرانه کدام هدف آموزشی وتربیتی را دنبال می کند  موج استفاده از این لباسها بی آن که هدفمند باشد سلیقه ای است که دارد همه جا را فرامی گیرد ....


[ پنج شنبه 92/9/14 ] [ 1:35 صبح ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

تدوین چشم اندازشهر(1)

شهرها مانند موجود زنده ای هستند که به نیازهای متفاوتی محتاجند نگاه به شهرها باید مبتنی بر برنامه ریزی  علمی واصولی وفارغ از نظرات شخصی واحساسی باشد .

برای رسیدن به برنامه علمی  به چشم انداز شهری نیاز است چشم انداز مسیر حرکت شهر را تا چندین سال آینده مشخص می کند و هرگونه پروژه وساخت وساز، برنامه فرهنگی وزیباسازی معابر ، بازگشایی خیابانها ، شکل جداول ، نوع درخت وپوشش فضای سبز و.. براساس چشم انداز طراحی واجراخواهد شد .

نبود چشم انداز مصوب درشهرها موجب می شود تا شورای اسلامی وشهردار براساس سلیقه خود برنامه ریزی نمایند وبا وجود هزینه هایی که انجام می شود نیازهای واقعی مردم مورد توجه لازم قرار نگیرد .

درتدوین چشم انداز لازم است نظر گروههای مختلف شهر مانند زنان، مردان، جوانان، دانشجویان ، دانش آموزان، کودکان ، سالخوردگان و... مورد توجه قرار گیرد

چشم‌انداز هنر دیدن نادیدنی‌هاست. " چشم انداز عبارت است از آینده ای واقع‌گرایانه، محقق‌ الوقوع و جذاب." چشم‌انداز که در یک مفهوم کاملاً‌ عینی، یک تخیل است، در عین حال، نوع خاصی از تخیل است که برمبنای اطلاعات و دانش بنا نهاده می شود. چشم انداز بیان صریح از سرنوشتی است که شهر باید به آن سمت حرکت کند، آینده‌ای است که برای شهر موفقیت‌آمیزتر و مطلوب‌تر از وضع فعلی آن است. چشم انداز نمادی جذاب از تمام مسائلی است که برای شهر امکان‌پذیر هستند ـ سرنوشتی درخشان، و راهی مشخص است که هیچ شهر دیگری، حتی شهری که دقیقاً با همان موقعیت در جایی دیگردارد، نمی‌تواند دارای همان چشم‌انداز باشد.

چشم‌انداز ایده‌ یا تصوری از آینده‌ای مطلوب‌تر برای شهر است. البته چشم‌انداز صحیح ایده‌ای است که آن‌چنان تولید انرژی می‌کند که در واقع با به کارگیری مهارت‌ها، استعدادها و منابع لازم برای محقق کردن آن، حرکت به سوی آیندة مطلوب را به طور جهشی آغاز می‌کند.

چشم‌انداز علامت شروع و پاسخ به سئوال همه کسانی است که می‌خواهند بفهمند شهرشان به کدام سو می رود و مقصدش کدام است؟ 

قرار است برای شهرمان چشم انداز جامع  تهیه گردد درتدوین این چشم انداز نظر گروه های مختلف مردم مورد توجه قرار خواهد گرفت. اگر شما هم مورد نظرخواهی واقع شدید نظرتان را دریغ نکنید راه دوری نمی رود........


[ جمعه 92/9/8 ] [ 9:45 عصر ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

گفتگوبامجریان تازه کار

این روزها گاهی به گفتگوی ویژه خبری که نگاه می کنم ومجریان جوان وبی تجربه را درمقابل مدیر کارکشته ای به نظاره می نشینم از جوان گرایی وتغیییر شیوه مدیریت صدا وسیما خوشحال می شوم اما فکر نمی کنم در گفتگو وگاهی مجادله بین مجری کم تجربه ومدیر کارکشته  چیزی نصیب بیننده شود  شاید بهتر آن باشد که برای هر موضوع مجری مسلط وکارکشته ای دربرابر مدیران بنشیند تا هم اعتبار برنامه کاسته نگردد وهم امکان پرسش وپاسخی منطقی فراهم آید.....


[ چهارشنبه 92/9/6 ] [ 11:39 عصر ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

اعتمادبیش ازحد= مرگ


[ جمعه 92/9/1 ] [ 11:0 عصر ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

عزاداری ومحیط زیست

 روزهای دهه اول محرم روبه پایان می روند وکم کم حال وهوای شهر عوض می شود  مراسم عاشورا به دعوت هیچکس وهیچ مقامی شکل نمی گیرد نوعی جوشش حماسی است که احساسات را تحریک می کند ومردم علاقه مند را با هر قصد ونیتی به خیابان می کشاند ... امید که شناخت وعقلانیت هم همانند بخش احساسی این واقعه عظیم تاریخ تشیع، مورد توجه مداحان وبرنامه ریزان قرارگیرد ...

 پخش انواع خوراکی ها به عنوان نذر مانندچای(درلیوانهای پلاستیکی یکبارمصرف!!) شیر، شربت، انواع شیرنی وکیک ، شکلات  وغذاهایی که در ظروف یکبار مصرف بسته بندی وعرضه می شونداز نکات قابل توجه در مراسم تاسوعا وعاشورای حسینی است.

وقتی شهروندان می بینند که درچند قدمی شان سطل زباله قرار دارد وبه خود همت نمی دهند با دوقدم مسافت از ریختن زباله درسطح شهر ومعابر جلوگیری کند چه توقعی می توانیم از صنایع، ماشین آلات ودیگرانی که در این مکان زندگی نمی کنند داشته باشیم . می گویند حرمت امامزاده به متولی آن وابسته است ما که خود برای سلامتی مان ارزش قائل نیستیم چگونه از دیگران انتظار داریم برایمان دل بسوزانند ؟.

 


[ پنج شنبه 92/8/23 ] [ 9:50 عصر ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

    همانگونه که از یک دهه پیش دانشمندان و همچنین منابع ناسا رسما اعلام کرده بودند، تغییرات آب و هوا و همچنین خشکسالی در بیشتر مناطق کره زمین و به خصوص خاورمیانه چهره خود را نشان می دهد.

 دلیل عمده این وضعیت، استفاده بیش از حد از سوخت های فسیلی و انتشار گازهای گلخانه ای ای است (این گازها عامل اصلی گرم شدن کره زمین هستند و طبق پیش بینی دانشمندان تا سال 2050 میلادی دو درجه دیگر گرم تر خواهد شد).
 پی آمد تغییرات آب و هوایی سیاره زمین، خشکسالی های طولانی، باران های اسیدی و سیل های ویرانگر در مناطق مختلف زمین خواهد بود که شرح دلایل آن مبحث دیگری می طلبد. 

درحال حاضر به دلیلی کمبود نزولات آسمانی که از چند سال شروع شده، منابع آب شیرین به شدت محدود شده است. البته ممکن است برخی تصور کنند چون چهار پنجم کره زمین را آب فرا گرفته پس جای نگرانی نیست.
اما واقعیت این است که حدود 97درصد کل آب های سیاره ما شور و فقط 3درصد آن شیرین است که سه چهارم آن هم در مناطق دور از دسترس نظیر مناطق قطبی و یخبندان ها قرار دارد. 

امروزه داشتن آب مطمئن به یکی از عوامل تعیین کننده بقای ملی تبدیل شده است و دور نیست که نفتکش ها جای خود را به کشتی های آب کش دهند و کشورهای نزدیک قطب مانند کانادا و روسیه در آینده آب مورد نیاز کشورهای دیگر را از این طریق تامین کنند. آب مسئله اصلی و بسیار گران و امنیتی سال های آینده خواهد بود.  

در حال حاضر بیش از 50 کشور جهان دچار کمبود جدی آب هستند و حتی در مناطقی که آب وجود دارد، مسئله مهم قابل آشامیدن بودن یا نبودن آن است ؛ لازم است بدانیم اغلب رودخانه ها، تالاب ها و دریاچه ها با سموم دفع آفات کشاورزی، ضایعات صنعتی و مدفوع انسانی آلوده شده اند و مصرف آن بیماری های حادی را به دنبال دارد و طبق آمار ،روزانه حدود 30000نفر در جهان در اثر مصرف آب آلوده می میرند. 

در کشور خودمان ، به جز  استان های شمالی ،تقریبا تمامی مناطق ایران از چند سال گذشته گرفتار خشکسالی و در نتیجه کمبود آب هستند.
اخیراً شرکت آب و فاضلاب طی اخطاریه هایی به تمامی شهروندان تهرانی اعلام کرده که 20درصد مصرف را کاهش دهند. از همین الان می توان حدس زد که با موعظه کار به جایی نخواهیم برد و از سال 1393 بحران آب مسائل حادی را به دنبال خواهد آورد.  
راهکارهایی که برای حل کوتاه مدت و دراز مدت به نظر می رسد بصورت پیشنهاد بشرح زیر طرح می شود: 
1- مسئله کمبود آب مسئله جهانی و تا حدودی امنیتی است. حل این مشکل نیازمند تعامل با همه کشورهای جهان و سازمان ملل متحد است. "حق آب" کشورها باید از طریق همسایه های بالادستی تعیین و تحویل شود. در حال حاضر کشور عراق به دلیل بستن سد در ترکیه بر روی رودخانه های دجله و فرات دچار مشکل کمبود آب شده یا احداث سد روی سرشاخه های هیرمند باعث قطع "حق آب" ایران گردیده، طوری که هامون و سیستان تبدیل به برهوت گشته است. ضروری است همکاری و همگامی بین المللی و منطقه ای هرچه سریع تر صورت گیرد. 

2- وزارت نیرو در اسرع وقت از طریق شرکت های آب منطقه ای اقدام به تعویض لوله های اصلی انتقال آب نموده، تا از نشت آب به دلیلی پوسیدگی جلوگیری شود.
لوله کشی اصلی برخی شهرها مانند تهران به پنج دهه پیش برمی گردد و مقادیر چشمگیری آب تصفیه شده هدر میرود. 
3- شبکه صنعتی جمع آوری و تصفیه فاضلاب های خانگی و غیره تاسیس شده و ضمن تصفیه، بخشی از آن به چرخه مصرف برگردد. 

در حال حاضر در کشور آلمان حدود 60درصد فاضلاب پس از تصفیه به چرخه مصرف وارد می شود. در تمامی کشورهای کم آب و مدرن این عمل انجام می شود و حتی این آب تصفیه شده می تواند به مصرف شستشو و استحمام برسد. 
حُسن دیگر این کار اینست که  رویه موجود در ایران که هر کسی در منزل برای خود یک چاه فاضلاب و مدفوع انسانی حفر می کند -و نتیجه آن آلوده شدن منابع آب های زیرزمینی است- از میان می رود. آب تصفیه شده حاصل از فاضلاب در حال حاضر یکی از منابع مهم تامین آب مصرفی مردم در دنیا بشمار می رود. 
4- آب مصرفی در ایران بسیار ارزان است و بنابراین لازم است تعدیل جدی در قیمت آن صورت گیرد و قیمت تمام شده آب تصفیه شده از مردم اخذ شود تا مدیریت مصرف را خود مردم انجام دهند. 
این پیشنهاد هر چند به مذاق مصرف کننده خوش نمی آید ولی در شرایطی که منابع بسیار محدود است و مردم هم رعایت نمی کنند، می تواند انگیزه ای برای مدیریت مصرف باشد.

5- تغییر روش کشت و نوع آبیاری کشاورزی از روش غرقابی به روش قطره ای یا موضعی یکی دیگر از راه های مقابله با بحران کم آبی است.
حتی می توان برخی کشت ها را که نیاز به آب زیاد دارند از رده خارج کرد.گروه تحقیقات دانشکده های کشاورزی می توانند با بهره گیری از کمک سازمان های جهانی، گیاهانی را کشت کنند که نیاز به آب کمتری داشته باشد. 

6- تغییر روش استفاده از آب شیرین توسط صنایع ،یکی از موارد موثر درکاهش مصرف آب است. صنایع فولاد یکی از "آب بَر"ترین صنایع است.
هم اکنون میزان زیادی از آب سرچشمه های زاینده رود را برای مجتمع فولاد مبارکه و ذوب آهن استفاده می کنند، دقیقا بهمین دلیل است که صنایع فولاد در کشورهای مختلف در کنار دریا تاسیس می شوند.

7- با توجه به تغییر بافت جمعیتی از روستایی به شهرنشینی جمعیت شهرها به شدت افزایش یافته و خدمات شهری از جمله آبرسانی با مشکلات جدی روبروست. ساخت شهرها در سطح، در آینده مشکل ساز خواهد بود و بهتر است فرهنگ مرتفع سازی جابیفتد تا خدمات شهری بهتر به دست مردم برسد.  

8- در حال حاضر در شهرهای بزرگی مانند تهران، حجم زیادی از آب های زیرزمینی صرف آبیاری سطح چمن ها می شود، با توجه به تحلیل رفتن منابع آبهای زیرزمینی موجود، به مدیریت شهری و شوراهای شهر پیشنهاد می شود برنامه فضای سبزسازی را با توجه به بحران اخیر تغییر دهند و برای رنگ دهی مثلا می توانند از چمن مصنوعی استفاده کنند یا ساخت دریاچه هایی را که مدتی بعد به محل تجمع پشه ها تبدیل می شوند را کلا تعطیل نمایند. در کشوری که بحران آب دارد، کاشت چمن غیرمنطقی ترین کار است.  
در سالهای اخیر به دلیل کاهش باران در انگلستان گشت هوایی پلیس، کسانی را که چمن سبز داشتند، جریمه کردند چراکه صرفه جویی در مصرف آب وظیفه همگانی است. 

9- جای تعجب است که این روزها تلویزیون ایران در این سالهای خشکسالی و بی آبی به جای آموزش به مردم در جهت صرفه جویی، مدام از خبر هواشناسی برای بارش ها می دهند و تصویر برفهای خلخال را بارها پخش می کند. بهتر است از رادیو و تلویزیون واقعیت های خشکسالی را به مردم اعلام کنند و در مورد صرفه جویی ها و نوع آن صریحا و صادقانه سخن بگویند. 
مردم باید بدانند که نباید در حیاط منزلشان چمن کاری کنند، مشکل کمبود آب جدی است. ساخت استخر شنا در اماکن مسکونی باید مطلقا ممنوع شود. چاه های موجود در منازل باید تعطیل شوند. در حال حاضر عمق منابع آبی ایران در برخی مناطق به بیش از 400متری زیر زمین رسیده است و دیگر آب شیرینی بعد از آن وجود نخواهد داشت و چند سال دیگر در صورت ادامه خشکسالی منابع آبی کشور شور خواهد شد.

رادیو و تلویزیون و وسایل ارتباطی با تهیه فیلمهای آموزشی و کارتون های ویژه کودکان مشکل آب را که جهانی است به مردم اطلاع و آموزش کافی برای مصرف بدهد. 
10- میران هدردهی آب از طریق کولرهای آبی و سیفون های دستشویی فاجعه است. حدود دوازده میلیون کولر آبی در کشور وجود دارد، اگر  هر ده ساعت 240لیتر آب توسط هر کولر آبی مصرف شود  می توانید تصور کنید که چه حجمی از آب هدر می رود.
  سیفون های دستشویی هم روزانه صدها لیتر آب را هدر می دهند در صورتیکه می توان با سیستم "هوای فشرده و آب" یا راههای دیگر صرفه جویی را به حداکثر رساند.  

بدیهی است که کارشناسان مربوطه پیشنهادهای عملی تری در جهت صرفه جویی در مصرف آب ارائه خواهند کرد. 
زمین، هشدارهای لازم را داده است. فردا دیر است. مسئله کمبود آب مسئله ای جدی است. با به فراموشی سپردن وقایعی که اجتناب ناپذیر هستند، امکان وقوع آن از بین نمی رود.  


[ چهارشنبه 92/8/15 ] [ 4:13 عصر ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

اینجا محلی برای ارائه ی آرا و نظرات من است درباره آنچه که می بینم،می خوانم، می شنوم و آنچه در اطرافم اتفاق می افتد.چنانچه کسی یاکسانی عصبانی هستند ونمی توانند مخالف نظر خود رابا دادنِ «صفت» مخاطب قراردهند ویاقلمشان بادُشنام آشناست وبه آسانی به دیگران تهمت می زنند از نظردادن بپرهیزند چراکه درهر صورت نظر ایشان حذف خواهد شد. آوردن لینک وبلاگ ها به معنی تایید همه مطالب آنها ویامدیر وبلاگ نیست،بی‌شک دیدگاه هر کس نشانه‌ی تفکر اوست، ما در برابر نظر دیگران مسئول نیستیم ..نقل واستفاده از مطالب این وبلاگ آزاد است اگر دوست داشتید منبع آن را نیز ذکر کنید.
امکانات وب


بازدید امروز: 179
بازدید دیروز: 177
کل بازدیدها: 1449432