سفارش تبلیغ
صبا ویژن
حسام ســرا
 
قالب وبلاگ
لینک دوستان


مجله اقتصادى "فوربس" مردم ‌10 کشور جهان را به عنوان شادترین ساکنان این کره خاکى اعلام کرد.

یکى از معیارهاى انتخاب این ‌10 کشور به عنوان شادترین کشورها در جهان، میزان تولید ناخالص داخلى در این کشورها بوده است. کارشناسان مجله اقتصادى "فوربس" طى تحقیقات خود اعلام کردند که ساکنان 10 کشور جهان، جزو شادترین و خوشحال‌ترین مردم روى کره زمین به شمار رفته و با توجه به بحران اقتصادى رو به رشدى که جهان را در بر گرفته، مردم این ‌10 کشور باز هم شاد هستند.

 

نمایى از ساختمان فوربس (Forbes) در نیویورک
 
بنابر گزارش رسمى مجله "فوربس"، کشورهاى دانمارک، فنلاند و هلند در صدر این لیست قرار داشته و پس از آن سوئد، ایرلند، کانادا، سوئیس، نیوزلند، نروژ و بلژیک به ترتیب در رده‌هاى بعدى قرار دارند.

این در حالیست که بر اساس گزارش مجله فوربس، میزان رضایتمندى مردم از زندگى در دانمارک 90.1 درصد، فنلاند 85.9 درصد، هلند 85.1 درصد، سوئد 82.7 درصد، ایرلند 81.1 درصد،‌ کانادا ‌78 درصد ، سوئیس 77.4 درصد، نیوزلند 76.7 درصد، نروژ 76.5 درصد و در بلژیک 76.3 درصد است.

گفتنى است، یکى از معیارهاى انتخاب این ‌10 کشور به عنوان شادترین کشورها در جهان، میزان تولید ناخالص داخلى در این کشورها بوده است، چرا که به عنوان مثال دانمارک با داشتن ‌68 هزار دلار تولید ناخالص داخلى در سال ‌2009 میلادى به عنوان اولین کشور در صدر قرار گرفته است. یکى دیگر از معیارها، میزان ساعت کارى در هفته است، به طورى که در کشورهاى اسکاندیناوى مردم کمتر از ‌37 ساعت در هفته کار مى‌کنند، ولى در کشورهایى نظیر چین مردم بیش از ‌47 ساعت در هفته کار مى‌کنند، اما همچنان از زندگى مى‌نالند و از نوع زندگى خود ناراضى هستند.

علاوه بر این، میزان نرخ بیکارى در کشورهایى نظیر دانمارک دو درصد، در نروژ 2.6 درصد و در هلند 4.5 درصد است اما این میزان بر اساس اعلام وزارت کار آمریکا در این کشور هم اکنون ‌9 درصد تخمین زده شده است. به همین دلیل گفته مى‌شود که این ‌10 کشور جزو بهترین و شادترین مناطق روزى زمین به شمار مى‌روند و میزان طول عمر مردم در این ‌10 کشورها ، ‌85 تا ‌90 سال است.



1. دانمارک "Denmark"
 

میزان رضایتمندى مردم از زندگى: 90.1
خشنودى پیش بینى شده با زندگى آینده: 92.3
میزان تولید ناخالص داخلى در سال 2009: $68,362
نرخ بیکارى: 2%

کشور پادشاهى دانمارک در صدر این گزارش قرار دارد و بر اساس پژوهش هاى انجام شده، شادترین مردم دنیا در دانمارک زندگى مى کنند. دانمارک در حدود 5.5 میلیون نفر جمعیت دارد و درصد فقر در این کشور بسیار ناچیز است. براحتى میتوان فهمید که چرا دانمارک شادترین مردم جهان را دارد چرا که سطح آموزش و پرورش در این کشور بسیار بالاست. مدارس از کیفیت بالاى آموزشى برخوردارند و میزان شهریه مدارس خصوصى با توان مالى مردم سازگار است و مردم این کشور هم از درآمد خوبى برخودار هستند. دانمارک با کشورهاى آلمان، سوئد و نروژ هم مرز است. متوسط عمر افراد در حدود 78 سال میباشد. در آمد سرانه مردم دانمارک 34.600 دلار در سال است. دانمارک از دموکراسى، برابرى اجتماعى و محیط صلح آمیزى برخوردار و کشورى شکوفا و آباد است.



2. فنلاند "Finland"
 
 
میزان رضایتمندى مردم از زندگى: 85.9
خشنودى پیش بینى شده با زندگى آینده: 88.0
میزان تولید ناخالص داخلى در سال 2009: $55,344
نرخ بیکارى: 6.4%

از نظر روحیه شاد و سطح زندگى مردم فنلاند در رده دوم جهان قرار دارند. داراى 5.200.000 نفر جمعیت است و متوسط طول عمر افراد 79 سال و درآمد سرانه مردم این کشور 30.900 دلار است. داراى مرز مشترک با سوئد، روسیه، استونیا و نروژ میباشد. این کشور از نظر استاندارد هاى بهداشت و پزشکى و آسایش مردم در سطح بسیار بالایى قرار دارد و فقر در این کشور تقریبا قابل ذکر نیست.



3. هلند "Holland"

میزان رضایتمندى مردم از زندگى: 85.1
خشنودى پیش بینى شده با زندگى آینده: 88.2
میزان تولید ناخالص داخلى در سال 2009: $55,453
نرخ بیکارى: 4.5%

هلندى ها نیز سومین رده از این لیست را به خود اختصاص داده اند. حکومت هلند پادشاهى مشروطه‌است که در آن شاه یا ملکه نقشى در سیاست ندارد و تنها نماد ملى است. هلند در واقع یک دلتاى سرسبز است که رودخانه‌هایى چون راین از میان آن مى‌گذرد. از این رو هلند کوه ندارد و ارتفاع بلندترین تپه در جنوب این کشور 322 متر بیشتر نیست.



4. سوئد "Sweden"
 
میزان رضایتمندى مردم از زندگى: 82.7
خشنودى پیش بینى شده با زندگى آینده: 85.6
میزان تولید ناخالص داخلى در سال 2009: $54,908
نرخ بیکارى: 6.4%

مردم سوئد چهارمین کشور شاد و سرزنده جهان هستند. داراى 9 میلیون جمعیت و متوسط طول عمر 81 سال و درآمد سرانه افراد این کشور 28.900 دلار میباشد. این کشور مالیات بسیار بالایى از شهروندان خود دریافت میکند اما در عوض یکى از بهترین سیستم هاى سلامتى و بهداشت در اروپا را داراست. مزایاى دریافتى و کار و شرایط مناسب آن خنده بر لبان شهروندان سوئدى میآورد. مردم این کشور براستى از آزادیها و حقوق قانونى برخوردارند. مردم عادى این کشور در صورت تمایل میتوانند نامه هاى رسمى نخست وزیر را ببینند! سوئد با کشورهاى دانمارک، نروژ و فنلاند هم مرز است.



5. ایرلند "Ireland"

میزان رضایتمندى مردم از زندگى: 81.1
خشنودى پیش بینى شده با زندگى آینده: 91.4
میزان تولید ناخالص داخلى در سال 2009: $63,788
نرخ بیکارى: 6.2%

ایرلندى ها پنجمین کشور شاد جهان هستند. ایرلند با 4 میلیون جمعیت و متوسط عمر 78 سال و درآمد سرانه 41.000 دلار در سال و اقتصاد کاملا باز و سیستم آموزشى بسیار بالا و سطح زندگى قابل مقایسه با استانداردهاى اروپایى، توانسته است که آسایش و آرامش و شادى را به مردم کشورش به ارمغان بیاورد. مشکل مسکن وجود ندارد و درجه فقر و بیکارى بسیار پائین است. متوسط طول عمر افراد 80 سال و در آمد سرانه مردم این کشور 35.700 دلار میباشد.



6. کانادا "Canada"
 
میزان رضایتمندى مردم از زندگى: 78.0
خشنودى پیش بینى شده با زندگى آینده: 87.3
میزان تولید ناخالص داخلى در سال 2009: $46,799
نرخ بیکارى: 6.1%

کانادایى ها در رده ششم قرار دارند و داراى 33 میلیون جمعیت و متوسط عمر 80 سال و درآمد سرانه 34.000 دلار که خود نشان از آرامش و آسایش است. کانادا داراى سیستم بهداشت و پزشکى فوق العاده بالایى میباشد و درصد جرائم در این کشور بسیار پائین است. کانادا از نظر استاندارد زندگى در رده 3 کشور بالاى رده بندى جهانى قرار دارد.



7. سوئیس "Switzerland"
 
میزان رضایتمندى مردم از زندگى: 77.4
خشنودى پیش بینى شده با زندگى آینده: 80.9
میزان تولید ناخالص داخلى در سال 2009: $65,563
نرخ بیکارى: 3%

کشور آرام و زیباى سوئیس در رده هفتم جدول شادترین مردم جهان قزار دارد. داراى 7.5 میلیون جمعیت است و متوسط طول عمر در این کشور در حدود 81 سال میباشد. نرخ جرائم در سوئیس بسیار پائین است و کشور از زیر بناى محکم اقتصادى برخوردار است. در آمد سرانه مردم این کشور 32.300 دلار است. مرکز صلیب سرخ جهانى در این کشور قرار گرفته است. فعالیت هاى ورزشى از جمله اسکى و قایقرانى نقش بسزایى در زندگى روزمره مردم این کشور دارد. معدل بودجه سلامتى براى هر نفر در این کشور در سال 3.445 دلار است. داراى مرز مشترک با آلمان، فرانسه، ایتالیا و اتریش میباشد.



8. نیوزیلند "New Zealand"

میزان رضایتمندى مردم از زندگى: 76.7
خشنودى پیش بینى شده با زندگى آینده: 85.5
میزان تولید ناخالص داخلى در سال 2009 :$ 30,556
نرخ بیکارى: 4%

نیوزیلند یا زلاندنو کشورى در جنوب غربى اقیانوس آرام است و در رده هشتم این رده بندى قرار دارد. نیوزیلند فاصله زیادى با دیگر خشکى‌هاى کره زمین دارد، بطوریکه استرالیا نزدیکترین همسایه این سرزمین در دو هزار کیلومترى آن قرار دارد. نرخ بارورى در نیوزیلند به نسبت کشورهاى توسعه یافته بسیار بالا است.

هر زن نیوزیلندى به ‌طور میانگین 2/2 فرزند را در طول عمر خود به‌ دنیا مى‌آورد. امید به زندگى هر کودک دختر 81/9 سال و هر پسر 77/9 سال است.



9. نروژ "Norway"

میزان رضایتمندى مردم از زندگى: 76.5
خشنودى پیش بینى شده با زندگى آینده: 84.3
میزان تولید ناخالص داخلى در سال 2009: $98,822
نرخ بیکارى: 2.6%

نروژ هم نهمین کشور انتخابى در این مجموعه مى‌باشد. مساحت نروژ 155/385 کیلومتر مربع است. 94/2 درصد خاک کشور، زمین قابل کشت است. نروژ 544/2 کیلومتر مرز مشترک با همسایگان خود دارد. با فنلاند 729 کیلومتر، با سوئد 619/1 کیلومتر و با روسیه 196 کیلومتر. این کشور یکى از بهترین و مرغوب‌ترین چاه‌هاى نفت دنیا را در اختیار دارد. همین‌طور به علت اینکه نروژ را دریا احاطه کرده، یکى از چرخه‌هاى اقتصاد این کشور را آبزیان دریایى تشکیل داده‌اند.
لازم به ذکر است که نروژ 3 نوع ماهى دارد که در هیچ جاى دنیا یافت نمى شود. در بیشتر مناطق شمالى نروژ معمولا شش ماه شب است و شش ماه روز است. اکثر مناطق شمالى نروژ معمولا 9 ماه در سال بارش برف و باران را به همراه دارد.



10. بلژیک "Belgium"
 
میزان رضایتمندى مردم از زندگى: 76.3
خشنودى پیش بینى شده با زندگى آینده: 75.5
میزان تولید ناخالص داخلى در سال 2009: $49,888
نرخ بیکارى: 6.5%

پادشاهى بلژیک، دهمین انتخاب این رده بندى کشورى است در غرب اروپا. پایتخت آن بروکسل است. در شمال با هلند، در شرق با آلمان، در جنوب شرقى با لوکزامبورگ، در جنوب با فرانسه و از شمال غربى با دریاى شمال مجاور است. بلژیک یکى از مهم ترین و اصلى ترین اعضاء اتحادیه اروپا به شمار مى‌رود. زندگى فرهنگى بلژیک به تمرکز بین هر اقلیت گرایش دارد.


[ پنج شنبه 90/8/19 ] [ 1:6 صبح ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

بدون شرح !تفسیر از شما


[ یکشنبه 90/8/15 ] [ 6:20 صبح ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

 

توجیهات چندهمسری

«حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی» در برنامه «درس‏هایی از قرآن» این هفته از شبکه اول سیما، از ممانعت زنان نسبت به ازدواج دوم همسرانشان انتقاد کرد.
وی گفت: «دادستان تهران حدود بیست سال پیش به من گفت که در تهران 500 هزار زن جوان بیوه هست. 500 هزار زن جوان بیوه برای بیست سال پیش است. الان شاید یک میلیون باشد».

این مفسر قرآن کریم که سی وچندسال است درس قرآن می دهداز ممانعت زنان نسبت به ازدواج دوم مردانی که توان جسمی و اقتصادی دارند، انتقاد کرد و گفت: «اگر یک مردی توان جسمی دارد، توان مالی دارد، دو تا ماشین، دو تا خانه، دو تا موبایل، (از همه چیز) دو تا دو تا تهیه می‏کند؛ ولی (وقتی به ازدواج می‏رسد) زن می‌گوید: «نخیر! خدا یکی زن هم یکی!» یعنی چه؟ یعنی آن یک میلیون زن جوان به درک؟ گناه می‌کنند به درک؟ می‌سوزند به درک؟ این بخل زن‌ها است. بخل زن‌ها باعث می‌شود که یک میلیون زن جوان بیوه وجود داشته باشد.».

اصل خبر را از سایت درسهایی از قرآن در اینجا بخوانید.

 

**    **  **   **   **

یکی نیست از این آقا بپرسد اگر پژوهشی درجامعه صورت گرفته باشد- که گرفته است- چند درصد ازدواجهای دوم مربوط به زنان بیوه بامردان متمکن است ؟به راستی درجامعه ماچند درصد متشرعینی که سنگ ازدواج مجدد وچندهمسری را به سینه می زنندبا زنان بیوه ازدواج کرده اند؟

پرسش دیگر این است که اگر دولت ونظام ما که عنوان اسلامی هم دارد بتواند شرایط ازدواج را برای جوانان فراهم کند دغدغه افرادی مانند آقای قرائتی کم خواهد شد به راستی فقر ، بیکاری ، فساد، اختلاس ، فحشا وتن فروشی ، کم کاری ، دزدی ، دروغ ، تهمت ، وعوام گرایی بلاهای کمی هستند که کسی برای آنها نسخه ای نمی پیچد و یا اینها مهم نیستند؟! باید به فکر شلوار دوم مردانی افتاد که از قضای روزگار از هرچیز دوتایش را دارند !! اگر این دستور اسلام است روحانیون معظم دراین نبرد ومسابقه برای کسب امتیاز ورود به بهشت درکجای معادله قراردارند ؟ یک بار دیگر می پرسم چند درصد ازدواج های مجدد و موقت مربوط به جوانان بدون همسر وچند درصدش تنوع طلبی وتوجیه رفتارهای نادرست اجتماعی است ؟

 


[ یکشنبه 90/8/8 ] [ 1:9 صبح ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

 

بیست کیلوباش ولی مرد باش


[ جمعه 90/8/6 ] [ 12:25 صبح ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

 جالب ترین تبلیغات برای انتخابات شورای دانش آموزی

انتخابات شوراهای دانش آموزی چندسالی است که درمدارس کشورما برگزارمی شود وبرگزیدگانش تاانتخاب نمایندگان مجلس دانش آموزی پیش می روند نگاهی به طرز بیان ولحن نمایندگان این مجلس خطاب به وزیرآموزش وپرورش وسایرمسئولان نشان از شیوع تملق وچرب زبانی دربین برگزیدگان دانش آموزان کشور دارد این که چرا آنان به جای آموختن شیوه های درست انتقاد ویابیان دیدگاههای خود به چرب  زبانی روی می آورند جای بررسی بیشتری دارد اما واقعییت این است که بعضی مدیران ودست اندرکاران آموزشی وغیر آموزشی ما ( که کم هم نیستند)درمواجهه با پدیده انتخابات نوعی کج سلیقگی پیشه کرده اند نمود این کج سلیقگی را درگزینش دانش آموزان نخبه ، ردصلاحیت داوطلبان انتخابات به بهانه های غیراصولی وبنابرسلیقه فردی ،انجام انتخابات به صورت بازیچه ونه مشقی از بازی انتخاباتی به معنای واقعی و..می توان دید . پیشتر نظرم را درباره انتخابات شورای دانش آموزی اینجا نوشته ام  اما آنچه موجب شد دوباره دراین باره بنویسم تراکت تبلیغاتی یکی از دانش آموزان درباره اهداف وبرنامه هایش برای شرکت درانتخابات بود اگر این اهداف را بخوانیم بعد از تلخندی که برلبانمان خواهد نشست به چند نکته پی خواهیم برد:

یکم: بازار انتخابات آنچنان آشفته وبی ارزش شده که همه آنچه داوطلبان انتخات های مختلف بر آن تاکید ویا اصرارداشته اند مورد نیشخند دانش آموزان قرارگرفته است.

دوم: استفاده از زبان طنز برای جذب آرای جامعه ی مورد نظر درفضایی که همه چیز رسمی وخشک وبی روح است نشان از خلاقیت بالای جوانان درشکستن فضای موجود دارد .

سوم: اندیشه های پوپولیستی(عوام گرایانه) مطرح شده دراخراجی های 3 دراین تراکت بخوبی نمایش داده شده است به گمانم ضمن خسته نباشید جانانه به تهیه کننده ،کارگردان وبازیگران این فیلم باید ثمره تلاششان را به آنان یادآوری کرد .

چهارم :باگذشت بیش از 30 سال از برگزاری انتخابات مختلف به نظر می رسد هنوز نسل جدید ما برای دست ورزی و مهم تر از آن اندیشه ورزی برای مردم سالاری گام برنداشته است این که مدارس در این زمینه تاچه اندازه سهل انگاری کرده اند پرسشی است که نیاز به بررسی بیشتری دارد .

 


[ سه شنبه 90/8/3 ] [ 10:49 عصر ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

ده دستور آزادمردی از برتراند راسل

 "برتراند آرتور ویلیام راسل"، فیلسوف مشهور انگلیسی ( متولد 18 مه 1872 و درگذشته به تاریخ 2  فوریه 1970)
فیلسوف، منطق‌دان و منتقد اجتماعی بریتانیایی در قرن بیستم بود که بیش‌تر به خاطر فعالیت‌هایش در زمینه منطق ریاضی و فلسفه تحلیلی شناخته می‌شود. برتراند راسل که موفق به کسب جایزه نوبل نیز شد، از مشهورترین فیلسوفان انگلستان است و کتاب معروف او «چرا مسیحی نیستم؟» از جنجال برانگیزترین کتاب‌های قرن بیستم به شمار می‌آید. نوشته زیر از کتاب " زندگینامه برتراند راسل"  گلچین شده است:


ده دستور آزاد مردی

شاید بتوان گوهر بینش آزاد مردانه را در ده دستور نوین خلاصه کرد، اما نه به عزم آنکه این ده دستور جانشین ده فرمان شوند، بلکه برای تکمیل آن. ده فرمانی که من، به عنوان معلم، می توانم مقرر دارم بدین شرح است:

1-  هیچ گاه هیچ چیز را یقین مپندار.
2 _زنهار مپندار که کوشش برای پوشاندن حقیقت کاری بجا است، زیرا بی تردید حقیقت از پرده بیرون خواهد افتاد.
3_ هرگز در پی آن مباش که این اندیشه را که "بی تردید کامیاب خواهی شد" فرو خوابانی.
4_ هر گاه با مانعی، حتی از جانب شوهر یا فرزندانت، روبرو شدی بکوش تا با دلیل، و نه با آمریت، بر آن پیروز شوی، زیرا پیروزی بر اساس آمریت خواب و خیال است و فریب.
5_ برای آمریت دیگران حرمت قائل مباش، زیرا همیشه آمریت های متضاد وجود دارند.
6 _برای از بین بردن عقیده هایی که به نظرت مهلک می رسند به قدرت دست میاز، زیرا اگر چنین کنی، آن عقیده ها تو را از میان خواهند برد.
7_ از داشتن عقیده ای مخالف عقاید عموم بیمناک مباش، زیرا هر عقیده ای که امروز مورد قبول است زمانی مخالف عقیده عموم بوده است.
8 _از مخالفت هوشیارانه بیشتر محظوظ شو تا از موافقت منفعلانه، زیرا اگر به هوشیاری چنانکه باید ارج بگذاری آن مخالفت به همداستانی عمیق تری خواهد انجامید تا این موافقت.
9_ در حد وسواس جانبدار حقیقت باش، حتی اگر حقیقت مایه ی دردسر باشد، زیرا کوشش تو برای پوشاندن آن بیشتر موجب زحمت خواهد بود.
10 _بر خوشبختی کسانی که در بهشت دیوانگان بسر می برند رشک مبر، زیرا که این زندگی را خوشبخت پنداشتن خود نشانه ی دیوانگی است.

 


[ چهارشنبه 90/7/27 ] [ 6:18 صبح ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]

ببین تفاوت ره ازکجاست تابه کجا

در مهد کودک های ایران 9 صندلی قرارمی دهند  و از 10 بچه می خواهند هرکس سریع برای خودش صندلی پیداکند وبنشیند وگرنه بازی را باخته است و بعد 9 بچه و 8 صندلی و ادامه بازی تا یک بچه باقی بماند. بچه ها هم همدیگر را هُل می دهند تا خودشان بتوانند روی صندلی بشینند .

در مهد کودک های ژاپن 9 صندلی می گذارند و به 10 بچه می گویند اگر یکی روی صندلی جا نگیرد همه بازنده اید. بنابراین بچه ها با نهایت سعی وتلاش همدیگر را طوری بغل می کنند که کل تیم 10 نفره روی 9 تا صندلی جا بگیرند و کسی بی صندلی نماند. بعد 10 نفر روی 8 صندلی، بعد 10 نفر روی 7 صندلی و همینطور تا آخر.

با این بازی ما از بچگی به کودکان خود آموزش می دهیم که هر کسی باید به فکر خودش باشد. اما در سرزمین آفتاب، چشم بادامی ها با این بازی به بچه هایشان فرهنگ همدلی و کمک به همدیگر و کار تیمی رایادمی دهند.این است که درسونامی ژاپن مردم یادگرفته بودند که برای دریافت کمک های دولتی وبشردوستانه دیگر کشورها بدون شیون وفریاد درصف بایستند وبه نوبت از کمک هابهره مند شوند وما....

ضمنا" مهدکودک ها وآمادگی های آنها به جای آموزش الفبا ویا یاددادن زبان اشاره به کودکانِ گویا وشنوا، می کوشند درست نشستن ، درست صحبت کردن ، آدابِ درستِ غذاخوردن ، لباس پوشیدنِ  متناسب وراه های درستِ ارتباط با دیگران را به آنان بیاموزند فقط همین چند مورد رابا رفتار دانش آموزان ما دربزرگسالی مقایسه کنید تا به عمق اختلاف پی ببرید .

 


[ پنج شنبه 90/7/21 ] [ 12:52 عصر ] [ اکبر حسامی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By WeblogSkin :.
درباره وبلاگ

اینجا محلی برای ارائه ی آرا و نظرات من است درباره آنچه که می بینم،می خوانم، می شنوم و آنچه در اطرافم اتفاق می افتد.چنانچه کسی یاکسانی عصبانی هستند ونمی توانند مخالف نظر خود رابا دادنِ «صفت» مخاطب قراردهند ویاقلمشان بادُشنام آشناست وبه آسانی به دیگران تهمت می زنند از نظردادن بپرهیزند چراکه درهر صورت نظر ایشان حذف خواهد شد. آوردن لینک وبلاگ ها به معنی تایید همه مطالب آنها ویامدیر وبلاگ نیست،بی‌شک دیدگاه هر کس نشانه‌ی تفکر اوست، ما در برابر نظر دیگران مسئول نیستیم ..نقل واستفاده از مطالب این وبلاگ آزاد است اگر دوست داشتید منبع آن را نیز ذکر کنید.
امکانات وب


بازدید امروز: 113
بازدید دیروز: 200
کل بازدیدها: 1445401